Keydjes's Blog

29 maj, 2010

American Idol säsong 9

Filed under: Annat som rör sig i mitt huvud — keydjes @ 15:36

Den som inte vill veta resultatet bör sluta läsa redan här

Har som vanligt följt med i American Idol tävlingen. Efter förra säsongen så tänkte jag att det finns inte en chans att man kan toppa detta, och jag hade rätt. 

Förra året hade man en massa otroligt bra talanger som även hade utstrålning. Men främst av allt, man hade Adam Lambert. I år fanns det inte lika många talanger och de som hade något unikt blev naturligtvis utröstade. 

Men för att försöka börja lite från början. Den här säsongen är Simon Cowells sista, Paula Abdul har hoppat av och in har Ellen DeGeneres kommit. 

Bara att Simon slutar gör att man kan lägga ner Idol. Det finns ingen som kan ta hans plats som domare. Att Paula slutade gjorde inget, men det gör heller inget om hon kommer tillbaka bara de tar bort den hemska Kara DioGuardi, tål inte kvinnan, hon är tråkig och utstrålar falskhet. Bort med henne.

Randy Jackson är väl okay, lite väl negativ och dåligt ordförråd, men han funkar. Sen har vi Ellen, det är tur att Ellen är med i år. Hon inte bara kan musik hon är dessutom rolig och när hon ger kritik så tror jag inte att det gör så ont som det kan göra när de andra dissar. 

De tävlande kan indelas i fem grupper: för unga, söta, freak, okay och supertalang. När det gäller gruppen ”för unga” så betyder det inte att de inte har talang, de är bara alldeles för unga och nervösa. 

För ung var definitivt Aaron Kelly, han kan komma långt när han får nerverna under kontroll, bara 17 år så han har några år på sig. 

En kille som inte kom in bland de 12 som tävlade var Alex Lambert, mycket härlig röst, men han var för ung och nervös, men vilken röst. När jag såg honom tänkte jag på Rodney Crowell, inte samma röst, men skulle mycket väl kunna sjunga Crowells musik. 

I söta gruppen så hamnar Casey James som kom trea, Katie Stevens som även tillhör gruppen ”för unga” samt Tim Urban, han var bara söt och charmig. 

Sen gruppen freak (oxå singularis) hamnar Siobhan Magnus. Vad fan var det. Hon gjorde allt för att var annorlunda, hon var riktigt skum, visst hade hon en okay röst men inte tillräckligt bra för att vara så uppblåst. Hon försökte till och med jämföra sig själv med Adam Lambert. Dom finns inte ens på samma världskarta, han är inget freak, han är en entertainer. 

När det gäller gruppen supertalang så ser ni att jag skrivit den i singularis och det fanns egentligen bara en supertalang den här säsongen och hon heter Crystal Bowersox, fantastisk röst och utstrålning. Tyvärr så kom hon bara tvåa och vinnare var Lee Dewyze. 

Lee blev hyllad från början av domarna trots att han många gånger inte kunde hålla en ren ton. Hans scennärvaro var inte speciellt bra, blev bättre på slutet, men inte i närheten av Crystal. 

Nu tror ju inte jag att det kommer gå någon nöd på Crystal utan hon kommer att kunna få en hel del bra jobb. Resterande hamnade väl i gruppen okay antar jag. 

När det gäller deltävlingarna så måste jag säga att den mest underhållande var när de skulle sjunga Frank Sinatra. Mentor denna gång var min favorit Harry Connick Jr och han var helt super. Killen är ju en suverän jazz sångare men även en fantastisk bra skådespelare och mycket rolig. Han fick nog många av de tävlande att må mycket bättre. 

Finalen, var långt ifrån så häftig som förra årets. Faktum är att den var riktigt tråkig. Inte ens Alice Cooper kunde få upp stämningen. Men det går inte att toppa Kiss och Queen. 

Jag tvivlar på att vi kommer att få någon som slår worldwide från den här gruppen. Från förra året är det bara Adam som lyckats. Egentligen är det väl bara två stycken som verkligen lyckats slå utanför USA. Adam Lambert och Daughtry.

Flera har ju blivit stora i USA och man har hört talas om dom t.ex. Carrie Underwood, Clay Aiken och Kelly Clarkson. Men deras musik går mer hem i staterna.

Ja ja, nu är det i alla fall över, vi får väl se om de hittar någon som kan ta över efter Simon. Jag tror inte att Ryan Seacrest kommer att ta den rollen, finns några som tror det, men inte jag.

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: