Keydjes's Blog

13 maj, 2010

Leverage

Filed under: TV-serier — keydjes @ 19:23

Nu är det snart tre månader sedan säsong 2 av Leverages avslutades. Eftersom Leverage inte sänds på svensk TV av någon underlig anledning så får jag titta på den på nätet.

För de som inte vet vad det är för sorts serie så kan jag beskriva den som en blandning mellan A-team och Oceans 11 osv.
Nu tycker jag inte att Oceans filmerna är något att ha, gillar inte Brad Pitt och är inte super förtjust i George Clooney heller. A-team tyckte jag var helt suverän på sin tid, framför allt med humorn och den galne Murdock.

Leverage är ett team som är en blandning av 4 olika personer med sina speciella områden inom brottets bana. De har blivit ett team tillsammans med Nathan Ford spelad av Tim Hutton som är en fd. försäkringstjänsteman. De hjälper de som inte har råd att få hjälp mot de som är rika och mäktiga och jävligt elaka.

Som sagt, tre månader och just nu väntar jag bara på att få hem säsongen i brevlådan, vill gärna se det jag tycker om med bra bild och ljud. Samt att jag älskar att se TV-serier och filmer som jag tycker om ca 200 ggr. Sån e jag. Jag vet att när jag väl fått serien så kommer jag att sitta non-stop framför TVn. Och sen förmodligen börja om från början igen…

Sista avsnittet i säsongen bäddar för en mycket spännande fortsättning i säsong 3, som de just nu håller på och spelar in. De har kommit halvvägs och i sommar kommer de att börja sända den, jag väntar med spänning.

Det är inte bara Tim Hutton som är känd, i alla fall för mig. De flesta vet nog att han har fått en Oscar för Ordinary People och spelat väldigt mycket film. Men där är även Gina Bellman spelade Jane i Coupling, en helt vansinnigt (stavas det så) rolig serie från England.

Det är Christian Kane (min favorit) som spelade elake advokaten Lindsey McDonald i underbara serien Angel (uppföljare till Buffy the Vampire Slayer). Han är även en suverän sångare och låtskrivare, jag lyssnar mest på honom just nu, men det är kanske inte er smak, han kör country. Han har en hemsida där han ger bort en av sina sånger, The House Rules, en av de bästa
Sedan är det Beth Riesgraf och Aldis Hodge som båda haft mindre roller i flera serier. Beth och Aldis är helt underbara och deras karaktärer är underbart galna. När det gäller Beth så är hennes karaktär ”Parker” lite galen och tydligen passar den rollen henne perfekt.

Har ni missat den här serien så måste ni bara kolla. De som är med och skriver och regiserar serien är bland annat John Rogers och en av mina favoriter Dean Devlin. Rogers har skrivit bl.a. The Core och Transformers. Devlin är mannen bakom filmer som Stargate, Independence Day, The Patriot och mini serien The Triangle.

Hmmm… jag har ju säsong 1 hemma, tror jag ska sätta på den… igen.. 🙂 hepp, ha det..

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: